moeder jongere

16 maanden geleden stapte ik, met mijn toen 17 jarige dochter, op het vliegtuig naar Spanje om vervolgens de volgende dag weer alleen terug te keren naar Nederland.

Verdrietig maar ook opgelucht dat ik de zorg aan Xperanza kon overdragen.

Voor ons, als gezin, brak een periode aan van verwerken van alles wat er de afgelopen jaren was gebeurd en dat was, kan ik je vertellen, heel wat…

Wat voor ons helpend is zijn de huisbezoeken van Jeroen die drie weken in Spanje verblijft en vervolgens één week in Nederland is om o.a ouders te bezoeken. Omdat hij mijn dochter goed kent is het ontzettend fijn om één keer in de maand (naast het mailen, appen of bellen, wat altijd mogelijk is) uit te kunnen wisselen wat er nodig is om de relatie met onze dochter weer te helen, gelukkig kan ik zeggen dat onze relatie erg goed gaat.

Ondertussen is mijn dochter in Spanje hard aan het werk om haar leven weer op de rit te krijgen, dat gaat gepaard met vallen en opstaan, maar er is een stijgende lijn. Het fijne van Xperanza is dat ze vanaf het begin met haar hebben meegewogen, iedere keer opnieuw bekijken wat ze nodig heeft. Naast de therapeutische gesprekken en EMDR is mijn dochter verschillende keren verhuist binnen de organisatie omdat het het beste was op dat moment. Zo is het zelfs gekomen dat ze bij één van de medewerkers en zijn vrouw in huis is genomen wat naar mijn inziens toch veel verder gaat dan ‘zomaar’ een hulpverlenende organisatie.

De tomeloze inzet van de psycholoog, haar persoonlijk begeleider, alle medewerkers van Xperanza en ook zeker Evelien (oprichtster van Xperanza) waarderen wij zeer. Ik wil alle jongeren en ouders van jongeren die op zoek zijn naar goede hulpverlening Xperanza aanraden, het is een organisatie die samenwerkt, kijkt naar de individuele behoeften van jongeren en ouders, goede professionele hulp biedt maar vooral werkt vanuit het hart. Voor ons persoonlijk, terwijl we niet gelovig zijn, een godsgeschenk!

Karin